WAT KOST EEN BEHANDELING EN WORDT DEZE VERGOED?

De kosten voor een mesologische behandeling bedragen € 95,- per consult en dienen contant betaald te worden. Alternatieve zorg, waar de mesologie onder valt, kun je uitsluitend in een aanvullend pakket meeverzekeren. Deze aanvullende verzekering hoef je niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als waar je de basisverzekering hebt. Ondanks dat de meeste zorgverzekeraars vermelden dat zij iedereen accepteren voor een aanvullende verzekering, is er geen acceptatieplicht.

Wilt je weten of jouw verzekeraar mesologische consulten/behandelingen en/of bijbehorende medicijnen vergoedt, dan kun je het overzicht verzekeringen van de Beroepsvereniging (NVVM) raadplegen.

Om er zeker van te zijn of jouw consult wel of niet vergoed wordt, kun je het beste contact opnemen met jouw eigen ziektekostenverzekeraar.

Belangrijke informatie

 • VERHOGING KOSTEN CONSULT

  Het mesologisch consult is uitgebreid met een urineonderzoek.

  BIJ KINDEREN TOT 12 JAAR wordt urineonderzoek niet gedaan en is het tarief € 85,-

  BIJ KINDEREN VANAF 12 JAAR is de consultprijs afhankelijk van de keuze van de ouders/verzorgers of er wel of niet gekozen wordt voor een urineonderzoek.

  VANAF 18 JAAR EN OUDER is de consultprijs € 95,- inclusief een urineonderzoek.

Als je een keuze maakt voor een (nieuwe) verzekering en je wilt alternatieve zorg meeverzekeren is het raadzaam om op de volgende zaken te letten:

 • ALTERNATIEVE ZORG

  De vergoedingen in de aanvullende verzekeringen, onder alternatieve zorg.

 • LIDMAATSCHAP BEROEPSVERENIGINGEN

  Het lidmaatschap van een beroepsvereniging, (de NVVM, NRM, NRO, NOF, etc.), die vaak als voorwaarde wordt genoemd.

 • MAXIMUM VERGOEDING

  De jaarvergoeding die vaak wordt beperkt door een maximum bedrag of door een maximum vergoeding per consult.

 • POLIS

  Het soort polis waar je voor kiest. Als je kiest voor een zogenaamde naturapolis, dan kan het voorkomen dat jouw verzekeraar je naar een bepaalde zorgverlener stuurt, bij een restitutiepolis heb je meer keuzemogelijkheden.