MESOLOGIE IS GEEN HANDIGHEIDJE…OF TOCH WEL?

Om een goede diagnose te kunnen stellen maakt de mesoloog gebruik van de Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD). Hiermee worden 80 tot 100 punten, pijnloos (zonder naalden) in de huid, op voornamelijk handen en voeten doorgemeten. Elk meetpunt staat in directe relatie tot een orgaan of een deel hiervan.

Wanneer zich hierin bepaalde functiestoornissen voordoen, zal de weerstand van het betreffende punt afwijken van de waarde die deze normaal gesproken zou moeten vertonen. Op deze manier kan de mesoloog de oorzaak van de klacht bepalen. Tevens geeft de meting een totaaloverzicht van het gehele lichaam. Kortom de mesoloog neemt je bij de hand om jouw algemene conditie te tonen.

De mesoloog maakt tevens gebruik van andere onderzoekmethodes zoals bijvoorbeeld een uitgebreide anamnese (vragen). Door de verschillende onderzoeksmethoden transparant te maken, worden alle aspecten van de patiënt bij de diagnose en de behandeling betrokken.

MESOLOGIE, HOE GAAT DIT IN ZIJN WERK?

Na het maken van een afspraak krijg je een vragenlijst thuis gestuurd waarin je jouw klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene sympthomen, etc kunt aangeven. Deze vragenlijst dien je enige tijd voor jouw eerste afspraak terug te sturen, zodat deze met jou kan worden doorgenomen en verder worden uitgewerkt.

HET ONDERZOEK KAN UIT DE VOLGENDE HANDELINGEN BESTAAN:

 • LICHAMELIJK ONDERZOEK

  (zoals gewrichten, huid, buikorganen, etc)

 • POLS- EN TONGDIAGNOSTIEK

  (Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayu Veda)

 • EFD

  Electro Fysiologisch Diagnostiek

 • SPECIFIEKE TESTEN

  Zoals het meten van mineralen, hormonen, enzymen, etc.

 • TESTEN BIOCHEMISCHE FUNCTIE

  Het testen van de biochemische functie.

 • URINEONDERZOEK

DIAGNOSE

Aan de hand van de onderzoekresultaten wordt een diagnose bepaald. Deze diagnose wordt met behulp van EFD ondersteund.

Na de resultaten met je besproken te hebben wordt een behandelplan opgesteld en aangegeven welke middelen (homeopathisch, orthomoleculair, kruiden,etc) dienen te worden gebruikt en/of welke voedingsadviezen moeten worden gevolgd. Wanneer nodig, wordt je verwezen naar een reguliere arts, osteopaat, psychotherapeut, huidtherapeut of andere specialist.

Indien gewenst is het mogelijk dat er na het eerste consult aan jou een verslag wordt toegestuurd. Dit verslag kun je ter inzage geven aan je huisarts of specialist, waarmee de mesoloog graag wil samenwerken. De kosten hiervoor bedragen € 25,-

Na 4 tot 8 weken vindt er een controle plaats.